HP-machine

Plastificeermachine voor kleine en middelgrote oplages
HP Machine NBD TG NEW
HP Machine NBD TG

Over de HP-machine

De HP-machine (HardPlastic-machine) is een plastificeermachine speciaal ontworpen om softcover boeken (paperbacks) te plastificeren die in kleine en middelgrote aantallen worden geproduceerd. De machine werkt met een dubbele dikte plastificeerlaag (340 micron glasheldere polyester) op de rug en voor-en achterzijde van een softcover boek.

Door de softcover boeken halfautomatisch te voorzien met deze folie krijgt deze bijna de uitstraling en stevigheid van een hardcover boek. De machine verwerkt 6 boeken per minuut, afhankelijk van de kwaliteit van de boeken. De HP-machine verhoogt de kwaliteit van de boeken. Zo zijn ze goed beschermd en blijven ze langer mooi bij veelvuldig gebruik.

Technische specificaties

Boek Minimum Maximum
Dikte 3 mm 60 mm
Breedte 100 mm 350 mm
Hoogte 100 mm 380 mm
Power 400V, 16A
Air 6 bar dry air
Afmetingen machine 2900 x 950 mm
Gewicht 650 kg
Veiligheid De machine voldoet aan de CE normen

Toepassing van de HP-machine

De HP-machine kan in lijn worden gezet met de automatische Driesnijder die het teveel aan folie wegsnijdt. Ook kan de machine in voor een Stacker geplaatst worden. De Stacker stapelt de boeken automatisch op na de productie via de HP-machine of de Driesnijder. De complete productielijn inclusief Driesnijder is bij NBD Biblion dagelijks in gebruik. De totale lengte van deze complete productielijn is 4700 mm.

Meettafel HP Machine NBDBT

Extra optie: de meettafel

Een extra optie van de HP-machine is de meettafel. Bij single-copy productie kan elk boek in de meettafel gelegd worden. Na de gemeten maten gaat een lampje branden bij het vak waar de folie voor het gemeten boek gepakt wordt. Er is keuze uit 16 breedtes van de folie. De HP-machine heeft ook een automatische functie.

Kunnen we helpen?

Heb je een vraag? Onze medewerkers helpen je graag verder. Ze adviseren je waar nodig en kijken met je mee welke machine bij je past.

Neem contact op